top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Balanced Rock nær Tuba City


Lidt uden for Tuba City drejer jeg ned af en grusvej. Efter et par kilometer drejer jeg til højre af noget de fleste næppe vil kalde en vej. Jeg flytter mig uroligt på sædet som jeg altid gør, når jeg er spændt. Lige som langt øjet rækker, ser jeg kun et kuperet og tørt forårs landskab.

Jeg standser ved et mindre udsigtssted og stiger ud af bilen. Hvis mine oplysninger er korrekte, vil jeg om få sekunder se noget, der ikke burde være her. Det pirrer mig.

"Der er de", råber jeg begejstret til dem jeg er guide for. Jeg løber ned af bakken og undersøger kuglerne, der uden tvivl er vulkanske. "De ser ud som om de er lagt her", siger en gæst. En enkelt sted står en såkaldt balanced rock. Underdelen vil en dag give efter, ligsom det er sket for de andre 12 kugler, der ligger her. Desværre har nogen tankeløst spraymalet kuglen. Hvor trist.

I dagene efter vender mine tanker tilbage til dette sted. Hvorfor lå de lige her og hvorfor var der så få? Hmm...!

Alle fotos: © by Michael Bo Christensen/Drivingusa.dk

Området omkring Tuba City har talrige naturfænomener, som jeg har et særligt forhold til. Lidt syd for vulkankuglerne ligger Coalmine Canyon og Blue Canyon, der begge har gjort et dybt indtryk på mig.

Også Elefant Feet, der ligger øst for byen er smukke og øst for byen finder man dinosaurus fodspor, som navajo gerne viser frem.

Du finder kuglerne på gps. 36°01'16.9"N 111°11'31.3"W

Comments


bottom of page