top of page
  • Forfatters billedeMichael Bo Christensen

Arches National Park indfører pladsreservation


Arches National Park i Utah, indfører i foråret 2022 et tidsbestemt adgangssystem til den populære nationalpark. Fra april til oktober, skal besøgende, som et forsøg, være i besidelse af en reservation, for at få adgang. Besøgende får tildelt en tidslomme, hvor de skal ankomme til parken. Med denne ordning håber National Park Service, at sprede turisterne hen over dagen. Foto: Tower of Babel.Drivingusa.dk


Behovet for at regulere turismen i Arches National Park, har været kendt længe, for de 2.000 smukke arches tiltrækker begejstrede gæster fra hele verden. Blandt parkens mest kendte buer er Landscape Arch, der med sine 103 m er USAs længste, samt ikoniske Delicate Arch, der tilmed er staten Utahs symbol.

Foto: Landscape Arch. v/NPS.


Kun en indgang giver køer i Arches

Parkens grundlæggende problem er dets logistik, idet 3.000 biler dagligt skal gennem den samme indgang. Herfra kan man via den 27 km lange Arches Scenic Drive tilgå parkens mange vandreruter og seværdigheder, men pladsen er trang. Parkeringspladserne er ofte fyldte fra morgenstunden og det kan ligefrem være nemmere at finde en arch, end en parkeringsplads. Sådan har det været i flere år, men på det seneste er problemet eskaleret under den amerikanske Corona-lockdown. Nedlukningen af USA lokkede amerikanerne ud i naturen i tusindtal, og National Park Service noterede rekordhøje besøgstal da nationalparker, nationale monumenter og statsparker genåbnede.

Foto: Fyldt parkeringsplads ved Devils Garden. NPS/Neal Herbert


Danskere der i 2022 planlægger besøg i Arches National Park, skal være opmærksom på de nye regler, hvis de vil ind i parken. Man kan ansøge 3 måneder fortløbende den 1. i måneden (januar dog den 3 januar). Det vil sige, at skal man fx. besøge parken 3 juli, skal man ansøge 1 april, idet alle månedens dage udbydes den samme dag. Her tildeles man en slot-tid på en time og herefter må man blive i parken sålænge man ønsker.


Reservationer for hele april, åbner 3. januar.

Reservationer for hele maj, åbner 1 februar Reservationer for hele juni, åbner 1 marts osv….

Pladsreservationer til Arches skal bookes på www.https://www.recreation.gov/timed-entry/10088426. Et fåtal reservationer kan desuden erhverves dagen før, på samme hjemmeside.

Reservationerne forventes hurtigt udsolgte, så det gælder om at være først til mølle.

Foto: Skull Arch. NPS Neal Herbert


Har man en Fiery Furnace reservation, eller camping tilladelse, kan man se bort fra reservationen.


Læs mere om Arches National Park på: https://www.drivingusa.dk/arches

Comments


bottom of page